• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Afdrukken

Weinig punten, maar veel plezier op voetbaltoernooi

. Posted in Kinderreis 2008

Zoals elke twee jaar hebben de kinderen uit Krasnopolje op de eerste dag van de Meivakantie (maandag 28 april) meegedaan aan het Deventer Schoolvoetbaltoernooi op sportcomplex Zandweerd. Zowel bij de jongens als bij de meisjes namen we met één team deel. De eerste wedstrijd stond voor ons pas om 11.30 uur op het programma. Achteraf een gelukje, want zo liepen we de ergste regenbuien in de ochtenduren mis. Vanaf 12.00 uur was het gelukkig overwegend droog. De meisjes moesten het toernooi

helaas met vier nederlagen afsluiten, maar aan de inzet lag dat zeker niet. Er werd nipt verloren van de Deventer Leerschool (1-0) en ruim van de Circuitschool (5-0), terwijl de score tegen de Adwaita-school er precies tussenin lag (3-0). In de laatste wedstrijd tegen De Wiz@rd werd eindelijk gescoord (door Nadia en Alina), en lang leek de wedstrijd in een gelijkspel te eindigen. Tot vlak voor tijd stond het 2-2, maar uiteindelijk had keepster Viktoria nog eenmaal het nakijken: 3-2.

De jongens wisten in vier wedstrijden niet te scoren. Wel haalden ze, volgens de toernooiorganisatie voor het eerst in alle jaren van deelname, een punt door een 0-0 gelijkspel tegen de Montessorischool Van Lithstraat. De meisjes hadden twee jaar geleden al eens een wedstrijd gewonnen. De jongens van Kolmenscate en De Vlieger bleken met 3-0 en 2-0 iets te sterk. De vierde en laatste wedstrijd kwam niet tot een regulier einde; de scheidsrechter wilde niet verder spelen, nadat één van de begeleiders van tegenstander De Windroos zich naar zijn mening te veel met de leiding bemoeide. Ook dat gebeurt (soms) in het jeugdvoetbal anno 2008 … Met instemming van ons werd de 1-0 tussenstand (in het voordeel van De Windroos) toen maar tot eindstand verklaard. Een wat vervelend einde van een verder leuke dag, die de kinderen veel sportplezier opleverde.

Vertalen

Dutch Belarusian English German Russian

Contact

Dhr. R.de Wilde
Secretaris Stichting Tsjerkin
Hendrick de Keyserlaan 2
7425 NH Deventer

tel: 0570-65 11 81
bankgegevens:
IBAN             NL50RABO0384553133
SWIFT/BIC    RABONL2U 

KvKnr. 41245122
RSIN 8030.31.130

Contactformulier

Sponsor

Boschland accountants en adviseurs verzorgt de jaarrekening van Stichting Tsjerkin

Koersen

Ons adoptiegebied Perkovitsji

Tsjerkin in Krasnopolje