• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Afdrukken

Bezoek aan burgemeester en Bolwerksmolen

. Posted in Kinderreis 2010

Op 20 mei zijn de 29 kinderen uit Krasnopolje officieel op het stadhuis ontvangen door burgemeester Andries Heidema. Heidema heette de kinderen en hun begeleiders hartelijk welkom en wenste hen een mooie periode in zijn stad toe. Hij vergat daarbij niet de gastouders te bedanken,

 

die het Tsjerkin telkens weer mogelijk maken elke twee jaar een groep kinderen in Deventer te ontvangen.
Image

De kinderen kregen vervolgens broodjes met melk of limonade. Na een officieel "staatsieportret" op de trappen van het stadhuis, konden de kinderen nog een kijkje in de raadszaal nemen.

De dag was voor de kinderen begonnen met een treinreis van Colmschate naar Deventer (voor velen van hen de eerste treinreis in hun leven!), en een overtocht over de IJssel met het pontje (in Wit-Rusland eveneens een onbekend vervoermiddel). Daarna brachten ze een bezoek aan de Bolwerksmolen. Daar kregen de kinderen eerst een film te zien over de werking van de houtzaagmolen. Daarna konden ze, met uitleg van enkele vrijwilligers, alles wat ze zojuist op het scherm hadden aanschouwd in het echt bekijken. Ze hadden veel aandacht voor de ingenieuze techniek van de molen.

De route vanaf het stadhuis terug naar het station ging via het fraaie Vogeleiland. Mede vanwege het prachtige weer was het een zeer geslaagde dag.

Image

Vertalen

Dutch Belarusian English German Russian

Contact

Dhr. R.de Wilde
Secretaris Stichting Tsjerkin
Hendrick de Keyserlaan 2
7425 NH Deventer

tel: 0570-65 11 81
bankgegevens:
IBAN             NL50RABO0384553133
SWIFT/BIC    RABONL2U 

KvKnr. 41245122
RSIN 8030.31.130

Contactformulier

Sponsor

Boschland accountants en adviseurs verzorgt de jaarrekening van Stichting Tsjerkin

Koersen

Ons adoptiegebied Perkovitsji

Tsjerkin in Krasnopolje