• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Afdrukken

Kinderen starten oldtimerrit Lionsclub

. Posted in Kinderreis 2010

Image
De oldtimers waren voordat de tocht begon te bezichtigen

Op Tweede Pinksterdag (24 mei) zijn de 29 Wit-Russische kinderen aanwezig geweest bij de vierde IJsselvallei Classics, de jaarlijkse toertocht voor oldtimers die start op de Brink in Deventer.

De tocht wordt sinds 2007 elk jaar georganiseerd door de Lionsclub Deventer IJsselvallei. De opbrengst gaat steeds naar een goed doel. Vorig jaar (2009) had de organisatie Tsjerkin als doel aangewezen,

en dat leverde onze stichting liefst 4000 euro op. Dat bedrag was een belangrijke bijdrage voor de organisatie van de huidige kinderreis.

Om onze dankbaarheid aan de Lionsclub te tonen en iets terug te doen, waren alle kinderen (en natuurlijk veel gastouders) aanwezig. De kinderen verzorgden vlak voor de start een optreden,

Image
Ik ben vandaag zo vrolijk...

waarbij ze het lied “Ik ben vandaag zo vrolijk” van Herman van Veen in een Russische versie zongen, en ook in het Nederlands! Daarna gaf een van de kinderen (Svetlana) het officiële startschot voor de rit, en konden de ruim 80 oldtimers vertrekken voor hun tocht door de regio.

Na dit officiële gedeelte kregen de kinderen een lunch met broodjes en melk aangeboden door club-restaurant Moskou aan de Brink. Aansluitend vertrok de groep in een oude Amerikaanse schoolbus van de firma ElboBus.nl in Heino voor een korte rondrit door het Deventer buitengebied. De rit eindigde bij zaal-restaurant Reimink aan de Spanjaardsdijk in Heeten, waar de rest van de middag vooral de speeltuin druk werd bezocht.

Image
Lunch aangeboden door club-restaurant Moskou
Image
Een rondrit in een oude Amerikaanse bus ( een echte oldtimer)

Vertalen

Dutch Belarusian English German Russian

Contact

Dhr. R.de Wilde
Secretaris Stichting Tsjerkin
Hendrick de Keyserlaan 2
7425 NH Deventer

tel: 0570-65 11 81
bankgegevens:
IBAN             NL50RABO0384553133
SWIFT/BIC    RABONL2U 

KvKnr. 41245122
RSIN 8030.31.130

Contactformulier

Sponsor

Boschland accountants en adviseurs verzorgt de jaarrekening van Stichting Tsjerkin

Koersen

Ons adoptiegebied Perkovitsji

Tsjerkin in Krasnopolje