• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Afdrukken

Brandweer en zwemmen

. Posted in Kinderreis 2010

Op 25 mei hadden de kinderen uit Krasnopolje (wederom) een uitje op het programma staan.

's Morgens vond het inmiddels traditionele bezoek aan de Deventer brandweer plaats. De kinderen werden 's morgens om 09.00 uur van school gehaald met enkele echte brandweerauto's.

Image

 

Op weg naar de kazerne aan de Schonenvaarderstraat werden de sirenes uiteraard even aangezet.
In de kazerne kregen de kinderen een uitgebreide rondleiding. Daar werd duidelijk gemaakt dat er bij het werk van de brandweer meer komt kijken dan alleen maar het blussen van branden. Soms moeten er mensen of dieren uit brandende gebouwen gehaald worden. Ook wordt er bijvoorbeeld geassisteerd bij ernstige verkeersongelukken, of zijn er duikers nodig bij auto's die te water raken. De kinderen mochten alle soorten auto's bekijken (en erin gaan zitten), en ook konden ze zelf een brandweerpak of duikkleding met bijbehorende uitrusting aan- en opdoen.Image
 Verder mochten de kinderen langs de bekende "glijpaal" naar beneden en konden ze met een hoogwerker de lucht in. Voor wie durfde (en dat was natuurlijk bijna iedereen) zelfs tot een hoogte van ongeveer 25 meter!

Daarna mochten ze zelf actief als brandweerman of -vrouw aan de slag. Ze mochten zelf de waterslang hanteren en proberen bepaalde gaten of voorwerpen te raken. Aan het slot kregen alle kinderen nog limonade en een koek, en was er voor iedereen een tas met leuke spullen. Vooral de mini-brandspuit zal thuis in Krasnopolje vast op de broertjes en zusjes wordt uitgeprobeerd!

Wie bij het bezoek aan de brandweer nog niet nat geworden was, kreeg daarvoor 's middags alsnog de gelegenheid. Van 13.00 tot 15.00 uur mochten de kinderen namelijk nog zwemmen in De Scheg.

Image

 

Leden van de Reddingsbrigade voor Deventer en Omstreken verleenden hierbij belangeloos hun medewerking, en hielpen zo om de kinderen een leuke en vooral veilige middag te bezorgen.

 

 

 

Image

Vertalen

Dutch Belarusian English German Russian

Contact

Dhr. R.de Wilde
Secretaris Stichting Tsjerkin
Hendrick de Keyserlaan 2
7425 NH Deventer

tel: 0570-65 11 81
bankgegevens:
IBAN             NL50RABO0384553133
SWIFT/BIC    RABONL2U 

KvKnr. 41245122
RSIN 8030.31.130

Contactformulier

Sponsor

Boschland accountants en adviseurs verzorgt de jaarrekening van Stichting Tsjerkin

Koersen

Ons adoptiegebied Perkovitsji

Tsjerkin in Krasnopolje