• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Afdrukken

Kinderen Titus Brandsma Parochie schenken Tsjerkin

. Posted in Ziekenhuis

Tsjerkin-penningmeester Marianne van Gurp heeft woensdagmiddag 31 mei in de Titus Brandsma Parochie in Colmschate een cheque met een bedrag van liefst 940,00 euro in ontvangst mogen nemen. Het geld was bijeengebracht door een groep van 38 kinderen die zich voorbereidden op hun eerste H. Communie. In dat kader kiezen de jeugdige communicantjes

elk jaar een spaarproject uit, en dan liefst een project dat verband houdt met kinderen en met Deventer. Dit jaar viel de keuze op Tsjerkin; de kinderen wilden graag geld bijeenbrengen voor leeftijdsgenootjes elders die in veel minder goede omstandigheden leven.

Communicantjes maken tekening
De communicantjes maken een tekening voor de kinderen in KrasnapoljeTsjerkin was voor de Deventer kinderen dit jaar een erg tastbaar doel. De 30 kinderen uit Krasnopolje waren op 31 mei 2006 immers bezig aan de laatste dagen van hun verblijf van zes weken in Deventer. Enkele weken eerder hadden vier van die kinderen samen met mensen van Tsjerkin de Titus Brandsma Parochie bezocht om iets te vertellen over de kernramp in Tsjernobyl en de situatie in Krasnopolje.

De kinderen van de Titus Brandsma Parochie hadden, misschien wel vooral door de leuke middag met de kinderen uit Krasnopolje, goed hun best gedaan. Het bedrag van 940 euro was een record; nooit eerder was de opbrengst van het spaarproject zo hoog, en Tsjerkin is er dan ook erg blij mee.

Chequeoverhandiging
Leden van Stichting Tsjerkin krijgen cheque overhandigd door de communicantjes van Titusbrandsma Parochie Devener


De Wit-Russische kinderen zijn trouwens enkele dagen later, op 3 juni, naar huis teruggekeerd. Enkele bestuursleden van Tsjerkin reisden mee en zullen, onder meer met het geld van de Titus Brandsma Parochie, in de provinciehoofdstad Mogiljov spullen aanschaffen voor de kinderafdeling van het ziekenhuis in Krasnopolje. Tsjerkin kreeg van de kinderen van de Titus Brandsma Parochie ook een groot aantal tekeningen. Ook die zijn aan het ziekenhuis en het kindertehuis in Krasnopolje overhandigd.

Vertalen

Dutch Belarusian English German Russian

Contact

Dhr. R.de Wilde
Secretaris Stichting Tsjerkin
Hendrick de Keyserlaan 2
7425 NH Deventer

tel: 0570-65 11 81
bankgegevens:
IBAN             NL50RABO0384553133
SWIFT/BIC    RABONL2U 

KvKnr. 41245122
RSIN 8030.31.130

Contactformulier

Sponsor

Boschland accountants en adviseurs verzorgt de jaarrekening van Stichting Tsjerkin

Koersen

Ons adoptiegebied Perkovitsji

Tsjerkin in Krasnopolje